Det lyxiga kontoret

Lyx är något allt fler unnar sig på ett sätt eller ett annat, nu är det kanske dags att även kontoret och profilprodukterna skall få ett upplyft. Varför inte kolla igenom ditt val av penna och papper och testa något nytt.

svart moleskin

Moleskine

Detta älskade märke av anteckningsböcker har länge ansetts vara det ultimata anteckningsmediumet inom kreativa industrier. När en kostnär, designer eller reklamare antecknar sina idéer så är det mest troligt i en Moleskine notebook. Även fast namnet antyder på att den är bunden i läder så är pärmen klädd i texturerat papper och finns både i mjuk och hård variant. Även om grundutbudet av Moleskine anteckningsböcker är svarta med mjuk eller hård pärm, olika storlekar och antingen rutat, linjerat eller blanka sidor finns det nu många fler alternativ att välja mellan.

När man undersöker variationen i Moleskines utbud så ser man idag allt från böcker speciellt framtagna för anteckningar om viner till klisterlappar och pennor.

Ett av de senaste tilläggen är en anteckningsbok som är framtagen specifikt för att fungera bra med den digitala anteckningstjänsten Evernote. Det hela fungerar så att du via Evernote-appen i till exempel din mobil eller platta kan ta en bild på sidan du har antecknat eller skissat på. Med det omvandlas sidan till en anteckning i programmet. Detta fungerar mer eller mindre med alla anteckningsböcker men den som gör att Moleskineversionen sticker ut är främst att det följer med speciella klistermärken som man kan klistra på varje sida. Dessa gör att sidorna automatiskt kategoriseras in i rätt kategori istället för att man skall behöva välja det i appen.

Förutom sina anteckningsböcker har Moleskine även ett antal tillbehör som väskor, pennor och läsglasögon. Pennorna finns ibåde bläck och blyertsversion. Båda finns i flera olika storlekar och utseenden.

Pennor

Pennor i koppNär det kommer till pennor är variationen för stor för att kröna en enda tillverkare herre på täppan. Antalet tillverkare av kvalitetspennor är enormt och det viktigaste vid valet av penna är i slutändan vad man skall ha den till.

För de som ofta gör grafer eller ritningar, med andra ord använder en linjal, så kan en ”drafting pencil” vara ett bra alternativ.  Dessa pennor är oftast av mycket hög kvalitet, finns i många olika blytjocklekar och är designade i huvudsak för arkitekter och andra som gör ritningar. Största skillnaden mot en vanlig penna är att röret som skyddar blyertsen längst ner mot papperet är förlängt för att den enklare skall kunna glida mot kanten på en linjal. På grund av dess design och höga kvalité så finns det även vissa som väljer att använda dem som vanlig skriftpenna.