Utrusta ditt kontor med ergonomiska kontorsstolar

Tidigare var tunga kroppsarbeten ett stort problem i samhället och många slet ut sina kroppar i förtid. Idag är snarare stillasittande kontorsjobb ett större samhällsproblem. Många spenderar nästan hela arbetsdagen framför datorn, i en kontorsstol. Något som också kan leda till problem med kroppen.

Det absolut viktigaste är att röra på sig regelbundet och byta position då och då. Men det är även viktigt att kontorsmöblerna är ergonomiska. Ergonomi är en viktig del av arbetsmiljön. Det är chefen på en arbetsplats som ansvarar över arbetsmiljön och en insats chefen kan göra är att köpa in ergonomiska kontorsstolar.

Varför är ergonomiska möbler viktiga?

Även om kontorsarbete inte är ett tungt fysiskt arbete kan det leda till förslitningsskador. Anledningen till det är att arbetet framför en dator är mycket monotont. Men det går att minska risken genom god ergonomi.

En ergonomisk kontorsstol ger till exempel personen som sitter i den kroppsligt stöd på de rätta ställena, samt ser till så att kroppen sitter i en gynnsam position. Till exempel ska du ha 90 grader i knävecken och höften när du sitter upp. Ryggen ska ha stöd och du ska även kunna ha 90 grader i armvecken när du till exempel skriver på tangentbordet.