Så förbättrar du din synlighet

Synlighet är avgörande för alla företag, för syns du inte så kommer inte kunderna kunna hitta dig heller. Profilprodukter är ett av de vanligaste sätten att synas, både gentemot allmänhet och kunder men också för att skapa en typ av gemenskap där det syns vilka som tillhör företaget. En logga eller en slogan är också ett sätt att väcka uppmärksamhet hos omgivningen. Även reklam är ett sätt att göra sig mer synlig. Men även om synligheten är viktigt så är det också intressant att fundera kring vad man väcker för känslor och tankar när man uppmärksammas, detta gör man bäst genom att skapa en kommunikationsplan eller göra andra åtgärder kring sin kommunikation. För att underlätta så kan det vara en bra idé att ta hjälp av en kommunikationsbyrå, bridagency.se är en kommunikationsbyrå som kan hjälpa dig att finslipa era budskap.

Att vara synlig digitalt är också mycket viktigt numera. Så har ni ingen hemsida så är det hög tid att se till att skapa en hemsida, det är inte så svårt som det kan kännas. Numera finns det en hel del plattformar som specialiserat sig på göra det enkelt att skapa hemsidor. Om du vet med dig att du inte har tid eller lust att ägna hemsidan mycket underhåll så bör du se till att den innehåller bra fakta men ingen fakta som kommer att dateras och bli missvisande med tiden. Även sociala medier är av betydelse, så vi föreslår att du skapar konton även för detta, men om dessa plattformar innebär att du behöver hålla dig mer aktiv med jämna mellanrum.

Slutligen så är mässor och andra event ett bra sätt att visa upp sig, även om det ibland kan kännas kostsamt. Men under mässor och event är besökarna ofta välvilligt inställda och öppna för påverkan. Om du känner att det är kostsamt och att du behöver begränsa din synlighet så föreslår vi att du väljer med omsorg och försöker att välja platser där du kommer närmst din specifika kund. Lycka till!