Events inomhus

Under vintern kan det vara roligare att ha ett event inomhus, eller så vill man ha en tillställning med lite högre klass och bekvämlighet. 

Lokalen

Fundera ut vilken typ av tillställning som ska anordnas. Ska det kombineras med konferens eller föreläsningar ska lokalen självfallet har sådana rum utöver sällskapsrum och dansrum.Försök att hitta en lokal så nära kontoret som möjligt. Kan alla anställda ta sig till kontoret så kan de ta sig till tillställningen utan större bekymmer. Tänker man bjuda in kunder och leverantörer är det bra att vara så central som möjlig eftersom då är man säker att lokaltrafik och framkomligheten är bra året runt.

Dekorationer

En sak som alltid är festligt är ballonger. Dessa kan man få med företagsloggan eller slogan tryckt på. Eller varför inte namnet för event om det finns ett sådant? Reklamballonger som dessa kan man få som folie eller latex, med eller utan helium. Men vi kan ju alla hålla med om att helium är roligast! Vi har pratat tidigare om ballonger och hur man når ut med sitt budskap så vi lämnar den dekorationsdetaljen här.Andra dekorationer beror på vilket typ av event man skapar. Ska det vara professionellt och högtidligt kanske det räcker med färska blommor på middagsbordet och fina linneservetter. En mer avslappnad miljö kan ha roliga dekorationer såsom serpentiner och så klart, ballonger överallt!

Inbjudningskort

Vilken typ av kort är, som dekorationer och lokal, beroende på tillställning. Men det vi kan säga är att det ska skickas ut i god tid, gärna en månad eller två i förväg. Då är man säker på att de flesta inte har bokat upp sig och har tid att hitta barnvakt och transportmedel. Sätt ett datum när man ska svara och skicka även ut en påminnelse en vecka innan det datumet. Det är lätt att glömma bort saker som att skicka svar tillbaka när man får inbjudningskorten så långt i förväg.

Dagen för eventet

Dagen då eventet ska hållas så ska allt vara klart, dagarna innan så bör man kolla upp så att allt är klart så man inte behöver stressa och fixa en massa saker som blivit ogjorda. Eventdagen så ska du som arrangör kunna koppla av utan att koppla från. Du ska kunna mingla bland gästerna och vara en god och trevlig värd. Beroende på vilket typ av event det är så krävs det lite olika från dig som värd. Är det ett event där kunder kommer så kan det behövas lite extra uppmärksamhet till dessa så att de känner sig välkommen. Vem vet dt kan leda till nya affärer eller förlängda affärskontrakt.