Events utomhus

När man har planerat ett event utomhus, kanske en brännbollstävling på sommaren, grillning ute vid en sjö på våren, eller till och med lite isfiske på vintern, ska man se till att man är förberedd med allt som kan tänkas behöva.

CampfireMarkägare och tillstånd

När man hittat en plats som passar det event man har tänk sig, är den mest grundläggande efterforskningen som man bör göra är vem det är som äger marken. Om det är en privatperson eller ett företag som äger marken måste man fastställa med dessa att platsen är ledig för den tidsperiod man tänk att eventet skall ta plats, ditt upplägg följer eventuella regler och lagar för området.

Om det gäller kommunal mark måste man ansöka om tillstånd hos polisen. Det ingår i polisens bedömning att fråga de kommunala myndigheter som förvaltar marken. Se till att vara ute i god tid då behandlingstiden kan vara mellan två och fyra veckor. Här kan ladda ned en ansökningsblankett. En fullständig och utförlig ansökan tar kortare tid att behandla, så ansökan bör fyllas i noggrant.

Tillstånd behövs också för servering av alkohol och mat, och även om man tänkt anordna tävling på väg eller vatten. Dessa tillstånd kan sökas genom landstinget.

Göra alla inköp

Med tillstånd avklarade är det dags att se till att man har tillgång till allt som behövs, och ha det redo i god tid. Tänk på att införskaffa mat och produkter som inte håller länge så nära eventet man kan. När man som företag ordnar ett event bör man dessutom se till ha profilprodukter, som muggar, termosar, kylväskor med mera. Driva & Lehmanns har det mesta man kan behöva för event utomhus. Vill man dessutom anordna en tävling på eventet, kan man även beställa ett par produkter som jackor, kikare och vad man än kan tänka sig, och använda det som priser.

När alltid är inköpt är det bra idé att hålla ett öga på vädret, och se till att vara förberedd med saker som regnskydd och liknande, det är bäst att vara redo för vad som än kan hända.